Inside Blinds raambekleding voor in de keuken

De gerenoveerde keuken hebben we al een tijdje in gebruik, wat nog ontbrak was mooie raambekleding. Het rolgordijn wat er hing was na 8 jaar wel aan vervanging toe. En weet ik normaal gesproken altijd heel goed wat ik wil, in zo'n witte keuken vind ik het een lastige opgave. Aan de hand van deze 4 punten kwamen we uit op een prachtig vouwgordijn. (in samenwerking met Inside Blinds)

1. Gebruiksgemak

In de keuken is gebruiksgemak een belangrijk punt. Vocht en vet zijn altijd aanwezig, dus daar moet je je keuze enigszins op afstemmen. Ons geluk is dat de kookplaat niet in de buurt van het raam zit, wij hebben dus alleen te maken met eventuele spetters van de kraan en dat kan niet veel kwaad. Ons vouwgordijn heeft de looks van linnen, maar tegelijkertijd het voordeel van polyester. Dit betekent dat 'ie niet krimpt, gemakkelijk schoongemaakt kan worden en niet verkleurt. 

selinesteba.com - Inside Blinds_30c.jpeg

2. Type

Jaloezieën vinden we mooi, maar die hangen al voor onze achterpui (kijk hier maar), bovendien vind ik het fijn de raambekleding bij het keukenraam omhoog te kunnen doen, een rolgordijn hadden we hiervoor al, dus een vouwgordijn leek ons de mooiste optie. Een Inside Blinds vouwgordijn is strak vormgegeven, de zijzomen worden blindgestikt waardoor de stof aan de voorkant egaal blijft. De rechte lijnen passen mooi bij de strakke keuken, terwijl de speelse vouwen juist zorgen voor sfeer. We hebben gekozen voor een semi-transprante stof in een linnen-look, als het donker is verduisterd 'ie genoeg en overdag wordt het daglicht er mooi doorheen gefilterd zonder dat het donker wordt in huis. 

selinesteba.com - Inside Blinds_30b.jpeg

selinesteba.com - Inside Blinds_30e.jpeg

3. Materiaal

Hoewel textiel over het algemeen wat lastiger schoon te houden is dan harde materialen, is de bedoeling van een vouwgordijn (voor ons) om 'm overdag naar boven te vouwen, waardoor het minder snel vies wordt. En mocht er onverhoopt toch een vlek in komen, dan is er nog geen man overboord. De baleinen kunnen er uitgehaald worden, net als de lat in de onderzoom, zodat het gordijn gewoon gereinigd kan worden. 

selinesteba.com - Inside Blinds_308.jpeg

selinesteba.com - Inside Blinds_306.jpeg

4. Kleur

Tja, het lastigste wat mij betreft. Eerst leek een grijze kleur ons wel mooi. De keuken is spierwit (RAL 9016), de tegels groen en het blad lichtgrijs. Maar zou dit niet wat te donker uitpakken in ons lichte huis? Wit moest het worden, maar het ene wit is het andere niet, dus Inside Blinds stuurde ons wat stalen op, zodat we thuis konden kijken en vergelijken. Van de drie witte stalen kozen we stofsoort Linate 11 uit, de meest witte. Het mooie van deze stofsoort is dat er een licht werkje in zit, waardoor 'ie die natuurlijke linnen look heeft en er niet uitziet als een 'wit laken'. Ik vind het combineren van verschillende wittinten heel mooi, op deze manier kun je met een lichte kleuren toch heel veel warmte aanbrengen. 

selinesteba.com - Inside Blinds_309.jpeg

selinesteba.com - Inside Blinds_30d.jpeg

Ook op zoek naar nieuwe raambekleding voor in de keuken?

Neem eens een kijkje op de website van Inside Blinds, hier vind je behalve heel veel mooie vouwgordijnen ook een grote collectie jaloezieën, gordijnen, rolgordijnen en gordijnpanelen. Wil je meer inspiratie opdoen? Inside Blinds is ook te vinden op Instagram, hier delen ze regelmatig foto's van hun producten bij (gewone) mensen thuis. 

Gerelateerde artikelen:

- in 5 stappen de juiste raambekleding

- zo haal je de zomer in huis


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.